26.05.2022 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Týmy studentů budou soutěžit se svými roboty

Mezinárodní setkání robotů Internationale Field Robot Event (FRE) se letos popáté uskuteční ve dnech od 14. do 16. června 2022 v rámci akce DLG Feldtage. Soutěž bude vůbec poprvé probíhat jinou, hybridní formou – jako simulace a na pokusné ploše. Pořadatelem je Universita Hohenheim v kooperaci s německou zemědělskou společností DLG a dalšími evropskými univerzitami a vysokými školami.

Internationale Field Robot Event se koná každým rokem. Týmy studentů z Evropy a celého světa si vzájemně konkurují ve snaze předvést nejlepší řešení problémů s mechanizací zemědělství. Ještě dlouho předtím, než se digitalizace v zemědělství stala významným tématem, bylo konání soutěže v robotice iniciováno Universitou ve Wageningenu. Psal se rok 2003. Od té doby se tento svátek etabloval jako významná akce v oblasti robotiky pro zemědělství.

Cílem této akce je otestovat pro budoucnost perspektivní technologie v oblasti robotiky a precizního zemědělství za reálných podmínek přímo při práci na poli. Mladí, vědou nadšení vynálezci také získají příležitosti k setkávání v mezinárodním prostředí, vytvářet sítě a dále rozvíjet své myšlenky.

U soutěže v tomto roce musí být na pokusném poli s kukuřicí vyřešeny úlohy v oblasti navigace a aplikací. Nově ale mohou studenti kromě toho předvést své schopnosti také na virtuálním poli při simulaci. Simulace bude probíhat v simulátoru Open-Source 3D-Robotik-Simulator od ROS/Gazebo. Simulátor bude poskytovat realistické zobrazení okolního prostředí včetně kvalitního osvětlení, stínů a textur.

U jednotlivých soutěžních disciplín jsou návštěvníci vítáni. Mohou být přímo u soutěží a sledovat je živě jak na přenosových monitorech, tak i na okrajích pokusných pozemků. Soutěže také budou prostřednictvím digitální platformy „www.DLG-Connect.com“ přenášeny na internet. Mohou je tak sledovat i lidé, kteří se akce DLG Feldtage přímo nezúčastní.*

Další informace k programu jsou dostupné na stránkách www.fieldrobot.com/event a www.dlg-feldtage.de/de/programm/robotik.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down