02.05.2022 | 09:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Třicet let od založení firmy

Společnost Agroservis Sedláček uspořádala tradiční Dny otevřených dveřích ve svém středisku v Olešnici na Moravě. Návštěvníci se mohli seznámit s nabízenou technikou a užít si i dobrého občerstvení. Firma Agroservis Sedláček s.r.o. je rodinnou firmou a v letošním roce slaví třicet let své existence.

Rodinná firma

Jak už název firmy napovídá Agroservis Sedláček s.r.o. je rodinou firmou, kterou založil v roce 1992 Jiří Sedláček starší. Dnes firmu vedou jeho dva synové: Milan Sedláček a Jiří Sedláček ml. a zatímco první se zabývá obchodem, druhý má na starosti finance a ekonomiku. Ve firmě, ale pracuje už i třetí generace, dcera jednoho z bratrů Sedláčků, a do budoucna nejspíš tato třetí generace bude sílit.

Firma zaměstnává 74 pracovníků a svou činnost provozuje ve třech střediscích. Prvním je právě Olešnice na Moravě, druhé sídlí v Příkazech u Olomouce a bylo založeno v roce 2014 a úplně nové středisko otevřené začátkem dubna otevřeno také v Jičíně v královohradeckém kraji. Obchod zajišťuje tým osmi obchodníků a početnou skupinu představují servisní technici, kterých je přes dvě desítky. Servis je totiž velmi důležitou činností firmy a díky dobrému servisnímu zázemí i kvalifikovaným pracovníkům, může nabídnout kompletní servisní služby všem prodaným strojům. Každé středisko má svůj tým servisních techniků a také jednoho dispečera. Se servisem dále velmi úzce souvisí i nákup a prodej náhradních dílů. V tomto segmentu pracuje deset lidí a každé středisko má svůj vlastní sklad náhradních dílů. Centrální sklad je pak umístěn ve středisku v Olešnici.

Zajímavostí je i vlastní kovovýroba. Ta je situována také v Olešnici a během léta se někteří její pracovníci mění v obsluhu sklízecích strojů, které pak konají služby. Celkem bývá během žní a sklizňových prací ve službách tři až čtyři sklízecí mlátičky a dvě až tři řezačky.

Letos získala kovovýroba i zajímavou zakázku od italského výrobce sklizňových adaptérů Domioni na vozíky pod adaptéry. Spolupráce navíc funguje oboustranně neboť společnost Agroservis Sedláček získala prodejní zastoupení těchto strojů v České republice.

Dny otevřených dveří na středisku

Dny otevřených dveří se na středisku v Olešnici konají tradičně každý rok. Vynechány byly jen během pandemie nákazy covid-19. Pravidelně se konají také ve středisku v Příkazech a letos se konalo i slavností otevření střediska v Jičíně.

V areálu byl vystaven průřez sortimentem. K vidění byla flotila sklízecí mlátiček Claas od vyšších výkonnostních tříd řady Lexion až po malé sklízecí mlátičky řady Avero. Chybět nemohly ani zástupci sklízecích řezaček Jaguar. A protože posledních několik let firma prodává i traktory, mohli su návštěvníci prohlédnout i tuto techniku značky Claas. Vystaven byl například Arion 550 nebo Axion 930. Oba byly agregovány se stroji na zpracování půdy značky Lemken: pluhem a talířovým podmítačem Rubin 10.

S návštěvností byli ve firmě Agroservis Sedláček spokojeni. Během dvou dnů navštívilo letos Dny otevřených dveří více než 600 příznivců prodávané techniky.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down