14.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Reference rozhodly o novém rozmetadle

Farma Mlýn Podhora – Josef Krůs se zabývá pěstováním zeleniny východně od Klatov. Po úspěšně zvládnuté modernizaci své techniky v oblasti dopravy se Krůsovi vrhli na aplikaci organických hnojiv. Vyzkoušeli si rozmetadla od různých výrobců, ta ale nepracovala podle jejich představ.

Požadovali totiž horizontální rozdružovací válce pro co nejjemnější rozdružení hnojiva v kombinaci s klasickým rozmetacím stolem pro dostatečný pracovní záběr. Vážně uvažovali i o rozmetadlech od firmy Strautmann. Oproti návěsu měli nyní výhodu v tom, že rozmetadla Strautmann jsou v jejich regionu již v praxi využívána. Proto neváhali a k jednomu uživateli se na tento stroj zajeli podívat. Majitel se vyjádřil o rozmetadle kladně, a také Krůsovým se práce stroje líbila. Oslovili proto firmu ARBO a pořídili si nové rozmetadlo Strautmann Streublitz MS 1401. Předání stroje proběhlo v červenci 2021.

Původně požadovali Krůsovi rozmetadlo na devět tun hnoje. Nicméně vzhledem k výkonu jejich traktoru a také díky bohaté standardní výbavě se nakonec rozhodli pro větší typ MS 1401 pro čtrnáct tun hnoje. Vhodně využijí i možnost aplikace vápence, neboť si sami a často své pozemky vápní.

Hned na podzim se Strautmann MS 1401 dal do práce. „Za první sezónu jsme s naším novým rozmetadlem Strautmann vyaplikovali 250 fůr, zcela bez sebemenších problémů. Prováděli jsme pouze mazání, a i to je usnadněno díky systému centrálního mazání řetězů olejem. Líbí se nám také to, že vše je důkladně zakrytováno a ani u řetězů se doposud neobjevila rez,“ řekl nadmíru spokojený Josef Krůs mladší. Na písčitých půdách je kvalitně provedené hnojení organickými hnojivy důležité pro zachování výnosů na vysoké úrovni, proto se majitelé farmy rozhodli pro techniku od renomovaného výrobce.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down