15.06.2022 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový podmítač s nastavitelnými talíři

Společnost Väderstad, jedna z předních světových firem v oblasti zpracování půdy, setí a přesného setí, představuje nový talířový podmítač Carrier XT 425-625. Díky snadnému nastavení stroje nebo otočným nosníkům ramen talířů je Carrier XT konstruován tak, aby optimalizoval výsledek zpracování půdy v závislosti na pracovní hloubce.

Carrier XT je nejnovějším přírůstkem do rodiny talířových podmítačů Carrier, které se používají pro vysokorychlostní primární zpracování půdy a přípravu půdy pro setí. Zvládne všechny všestranné výzvy moderního zemědělství – od velmi mělkého až po hlubší zpracování půdy.

Carrier XT je k dispozici ve třech různých pracovních šířkách: 4,25 metru, 5,25 metru nebo 6,25 metru. Stroj může být dodán buď v tažené, nebo nesené verzi. Všechny modely Carrier XT mohou být vybaveny řadou variant s jedno- nebo  dvousledými pěchovacími válci.

Hlavním rysem modelu Carrier XT jsou hydraulicky nastavitelné nosníky s uchycenými talíři. Carrier XT je tak schopen optimalizovat výkon v malé hloubce a zároveň zvýšit přesnost zpracování půdy ve větších pracovních hloubkách.

„Zvětšením úhlu natočení talíře směrem k půdě se zvýší jeho schopnost pronikání do půdy. Změnou úhlu sklonu talíře se posouvá řezná plocha. Společnost Väderstad vložila mnoho výzkumu a znalostí do přesného nastavení těchto úhlů, aby maximalizovala výkonnost na poli,“ říká Wolfram Hastolz, ředitel pro řízení produktů pro zpracování půdy ve společnosti Väderstad, a pokračuje:

„Díky tomu má Carrier XT schopnost optimalizovat úhly talířů podle jejich pracovní hloubky. Pro zemědělce se to projevuje plným podříznutím strniště v menší pracovní hloubce, stejně jako vynikajícím udržením hloubky a sníženým prouděním půdy ve větších pracovních hloubkách. Oba tyto faktory přispívají k nižší spotřebě nafty.“*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down