30.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rychlá identifikace obsahu lapačů

Feromonové lapače jsou obzvláště osvědčeným prostředkem na zjištění aktuální intenzity výskytu škůdců v porostech. Nicméně pro zemědělce opakovaně vyvstává nutnost rozeznávání zachycených škůdců a spočítání jedinců v pastích, aby bylo možné stanovit nejvhodnější termín aplikace účinných látek.

Xarvio přichází i v této oblasti s řešením. Systém xarvio SCOUTING dokáže automaticky analyzovat obsah feromonových lapačů. Speciální algoritmus dovoluje identifikovat a spočítat zachycené jedince škodlivého hmyzu. V sadech jabloní, jádrovin a peckovin a ve vinicích jsou spolehlivě rozeznáváni obaleč jablečný, obaleč mramorovaný a obaleč východní.

Pěstitelům ovoce tak odpadá časově náročná manuální analýza obsahu feromonových lapačů. Optimální okamžik pro aplikaci účinných látek pro kontrolu výskytu škůdců tak mohou zemědělci stanovovat podstatně snadněji. V praxi se postupuje tak, že postačuje pořízení fotografie pomocí mobilního telefonu, jakmile škůdci leží na vodorovné podložce. Algorytmus analyzuje obsah a bezprostředně poté je výsledek automaticky zprostředkován uživateli.

Po uvedení v Latinské Americe na konci minulého roku je nová funkce od prvního kvartálu 2022 dostupná zemědělcům i v Evropě.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down