26.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Italský výrobce pod křídly norského koncernu

Italský výrobce pásových shrnovačů ROC nyní patří pod křídla výrobce Kverneland. Na Tiskových dnech Kvernelandu byl prezentován model ROC RT 880 při shrnování vojtěšky. Pásový shrnovač má výhodu v tom, že díky posuvu hmoty po pásu nedochází k odrolu cenných částí rostlin, a do hmoty se nedostávají příměsi jako je půda či kameny. Přitom je možné pojíždět i vyššími rychlostmi a dosahovat značné plošné výkonnosti, aby následně jedoucí sklizňové stroje nemusely čekat.

Pásové shrnovače také dovolují „vyrobit“ různý počet řádků na pozemku – podle výnosu hmoty. Při velmi malém výnosu hmoty může být na konci práce třeba řádek jen jeden. Řezačka je dostatečně vytížená a odpadá mnoho jejich přejezdů po poli s dílčím vytížením. Shrnovače ROC tak dovolují zvýšit produktivitu práce následně jedoucího stroje.

Shrnovače ROC pojíždějí po tandemovém podvozku s off-set uspořádanými koly. Spolu se systémem hydraulického odpružení dokáže shrnovač rovnoměrně kopírovat terén i při vyšších rychlostech. Italský ROC vyrobí ve svém závodě zhruba 300 pásových shrnovačů za rok a pyšní se nejširším sortimentem těchto strojů na světě. Předvedený ROC RT 880 byl střední model, dále má ROC v nabídce ještě čtyři větší (s pracovním záběrem až 12,2 m) a řadu menších typů. Dokonce dodává středně velké typy i jako příslušenství pro samojízdné žací řádkovače americké firmy MacDonn. Shrnovač ROC se připojí přímo k rámu nosiče, je poháněn hydraulicky a hydraulika se zapojí jednoduše – pomocí kombinované rychlospojky jediným zacvaknutím. Funkce shrnovače pak ovládá obsluha z kabiny – včetně roztahování a stahování jednotek, změny směru pohybu pásů, zvedání jednotek mimo záběr či sklápění do transportní polohy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down