27.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová generace pluhů s vydařenými inovacemi

V roce 2019 představil norský Kverneland celou rodinu svých otočných pluhů nové generace. Tyto pluhy  po výrazném inovování zaznamenávají od té doby i v České republice značné prodejní úspěchy. Na Tiskových dnech Kverneland v Itálii byl k vidění pluh 2300 S Variomat. Konstrukce se řídí osvědčenými hodnotami značky Kverneland: robustní a snadno nastavitelné pro vysokou výkonnost v orbě. Vybavené hodnotnými inovacemi jsou tyto nové otočné pluhy přizpůsobeny modernímu zemědělství po všech stránkách, od snadné přepravy až po dokonale zorané pole. 

Pluh 2300 S Variomat byl na první pohled nápadný svými nově vyvinutými slupicemi s tzv. aero-profilem. Jištění proti poškození orebních těles při kontaktu s překážkou zajišťovaly listové pružiny osvědčeného systému Auto-Reset. V případě potřeby se orební tělesa mohou vychýlit nejen nahoru, ale také do strany.

Pluhy Kverneland nové generace se také pyšní novou generací možného příslušenství. Příkladem na prezentovaném pluhu 2300 S byly předradličky. Uchycení předradliček dovolovalo plynulé nastavování jejich pracovní hloubky.

Opěrné kolo se po jednoduchém přestavení nechá využívat i jako transportní. Řešení Kverneland Trailer Transport Solution (TTS) znamená, že se pluh chová stejně jako návěs, tažený prostřednictvím tažné oje za traktorem. Maximalizuje bezpečnost pro řidiče a osoby nebo majetek v okolí. Otočný bod sestavy traktoru s pluhem je umístěn uprostřed, čímž je vyloučeno vybočování pluhu mimo běžný prostor soupravy.  Další výhodou je rychlé a jednoduché sestavení. Nastavit pluh na orbu z přepravní polohy a naopak zabere pouze jednu minutu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down