27.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová modelová řada návěsů řeže na ještě menší délku

V loňském roce představila společnost Pöttinger své víceúčelové návěsy Jumbo řady 7000. A v roce letošním přichází znovu s novinkou – sérií Jumbo 8000. Osvědčené inovace zůstávají zachovány, jako například nový systém pohonu, ale Jumbo 8000 přichází především s ještě větším počtem nožů v nosníku Easy Move.

Již Jumbo řady 7000 se mohlo pochlubit tím, že dokáže sbírané krmivo zkrátit na řezanku o teoretické délce 35 milimetrů. Jednalo se o nejkratší řezanku, jakou kdy návěsy firmy Pöttinger dokázaly vyprodukovat. V nosníku bylo tehdy možné usadit maximálně 48 nožů Twin Blade s oboustranným ostřím. Nové návěsy Jumbo 8000 se posouvají ještě dál: jejich výkyvný nosník se proměnil ve skutečnou „banku nožů“ – těch pojme dokonce 65 (ovšem již jen s jednostranným nabroušením). Díky tomu se při shodné šířce plnicího kanálu rozteč mezi noži opět snížila, takže teoretická délka řezanky činí 25 milimetrů. Tím se tyto vozy ještě více přibližují k samojízdné sklízecí řezačce, a to také díky svému pohonu, který dovoluje přenášet od traktoru až 500 koní výkonu.

Představení nových návěsů proběhlo na Tiskových dnech firmy Pöttinger v Rakousku. Prezentovaný vůz Jumbo 8450 D disponuje ložným prostorem o objemu 45 krychlových metrů dle normy DIN 11741. Mezi vozem a traktorem byla usazena kloubová hřídel Bondioli & Pavesi nové generace. Od převodovky je potom výkon dále přenášen klínovým řemenem poté, co se malá pístnice postará o jeho napnutí. Plynulým napínáním řemene se zabraňuje vzniku rázů při spínání pohonu vozu. To je dobré například za situace, kdy řidič traktoru zacouvá a vytlačí plně naložený návěs proti svahu řezanky na žlabu, po zastavení soupravy zapne pohon vozu a nastaví maximální otáčky motoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down