19.06.2022 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kloubové tahače s novým ovládáním

Výrobce Case IH je historicky známý svými traktory vyšší výkonové třídy. Při příležitosti Dne otevřených dveří Agrotecu 2022 bylo možné vidět traktory modelové řady Magnum AFS Connect na výstavě, kde ale čekalo i další překvapení – kolový tahač Case IH Steiger 500 AFS Connect. Jedná se o novinku letošního roku.

Tahače Steiger jsou určeny zemědělcům, kteří požadují kolový traktor s tahovým výkonem, jenž standardní traktory nedokážou poskytovat. Zároveň je Steiger známý svou legendární robustností. Pořizovací náklady a i provozní náklady jsou nižší, než u tahačů Case IH Quadtrac AFS Connect, takže kolová verze může být zajímavá i pro středně velké zemědělské podniky. Anebo do podmínek, kde panují dlouhé přejezdové vzdálenosti mezi pozemky.

Na rozdíl od řady Magnum AFS Connect může být Steiger obutý do největších traktorových pneumatik současnosti o průměru 2,35 m. Vystavený traktor měl velkoobjemové pneumatik Trelleborg TM 900 High Power s rozměrem 900/60 R 42. V zadních kolech byla instalována přídavná závaží.

A nejnovější modely mají novou loketní opěrku Multicontroller s novou multifunkční pákou, disponující čtyřmi volně konfigurovatelnými funkčními tlačítky, a s integrovaným dotykovým terminálem AFS Pro. Stejně, jako nejsilnější Quadtracy, je Steiger 500 poháněn robustním šestiválcovým motorem Cursor 13. Motor se vyznačuje velkou zálohou výkonu a rychlou odezvou na změnu zatížení v těžkých podmínkách díky dvoustupňovému přeplňování a separátnímu chladicímu systému. Výkon motoru se přenáší na kola buď přes převodovku Powershift, dostupnou u všech modelů, anebo pak u typů Steiger 470, 500 a 540 CVXDrive pak prostřednictvím plynulé převodovky od výrobce ZF.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down