15.06.2022 | 03:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elektrika v hlavní roli

Na výstavě Eima byla oceněna spolupráce firem Nobili SpA a CNH Industry Italia Spa, když společně představili koncept elektrifikace nářadí pro vinice a sady. Jde o soupravu traktoru New Holland T4.110V s rosičem e-Sprayer a mulčovačem e-Mulcher. Oba závěsné stroje jsou poháněny elektricky systémem externího generátoru e-Source a oba jsou navíc ISOBUS kompatibilní.

E-Source (který odpovídá směrnicím AEF pro vysoké napětí) je prvním generátorem v oboru poháněným vývodovým hřídelem traktoru.

A jaké jsou výhody takového řešení? Zlepšuje se regulovatelnost nářadí a je zde jednoduchá ochrana proti přetížení. Asi nejzajímavější výhodou je podle Nobili třicetiprocentní úspora paliva. Mezi další jmenované výhody patří menší poloměr otáčení, zvýšení rozsahu polohování a možnost obousměrného otáčení u mulčovače. Možností je i sběr dat pro prediktivní údržbu, čímž se prodlužuje i životnost strojů. Plusové body získává dále řešení za vyšší bezpečnost, protože mezi traktorem a nářadím není kardanová hřídel.

Když už jsme u využívání elektrické energie, zajímavostí, kterou New Holland ve spolupráci s firmou Zasso pod značkou AgXtend prezentuje, je elektroherbicid.

Společnost Zasso je partnerem společností CNH Industrial a AgXtend od listopadu 2018 a jejich společným počinem je řada elektrických řešení pro likvidaci plevele XPower.  Využití výrobce vidí zejména oblastech sadařství, vinohradnictví, pro ošetření řádkových kultur a v komunální sféře. A konečně externí generátor e-Source dostává spolu se zařízení XPower pro likvidaci plevele na vinicích zcela nový význam.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down