29.06.2022 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Červená vinicím sluší

Že má Massey Ferguson ve svém portfoliu kompletní nabídku traktorů to je známé a známé je i to, že v posledních několika letech ostře šlape do inovací prakticky celého výrobního programu. Letos na jaře přišel na řadu segment speciálních traktorů. A za novou řadou traktorů MF 3 Specialist jsme se vyjeli podívat do vinic slunné Francie.

„Díky tomu, že udržujeme úzký kontakt s našimi zákazníky a také díky desítkám let zkušeností, rozumíme specializovaným provozům. A právě naše znalosti zajišťují, že nové modely MF3 splňují konkrétní potřeby každého jednotlivého sektoru a zákazníci nemusí dělat žádné kompromisy,“ říká Jérôme Aubrion, ředitel marketingu Massey Ferguson pro Evropu a Střední východ.

„Plodiny, které je třeba pěstovat v prostorově omezených řádcích nebo v jinak obtížném terénu, představují zvláštní výzvy. Traktory řady MF 3 Speciality jsou proto vybaveny řadou funkcí, které pomáhají splnit nároky na tažný prostředek v těchto provozech a zároveň nabízejí řidičům větší komfort a snadné použití,“ dodává Jérôme Aubrion.

 

Pestrá paleta strojů

Pojďme se podívat, jestli Jérôme Aubrion nepřeháněl. Řada MF 3 Specialist zahrnuje šest různých verzí. Modely v celé řadě jsou nabízeny s kabinou nebo plošinou a na výběr je několik převodovek včetně nové 30 stupňů vpřed a 15 stupňů vzad Eco. K dispozici je i volitelná specifikace Essential nebo Efficient.

První verze dostala označení MF 3VI a je určena do tradičně úzkých vinohradů. Zahrnuje pět modelů od 75 do 120 koní, s šířkou od 1,00 m a s kabinou ve standardu. Další verzí je MF 3SP, speciál vhodný pro otevřenější vinice, s o něco širším podvozkem a prostornější kabinou. K dispozici je opět pět modelů od 75 do 120 koní, s šířkou od 1,25 m a s kabinou ve standardu. Modely MF 3FR se nejvíce hodí pro použití v extenzivních vinicích n ovocných sadech. Jde o větší traktory s širší přední nápravou a prostornější kabinou. V nabídce je pět modelů od 75 do 120 koní s šířkou 1,45 m a s kabinou nebo plošinou. Řada MF3 zahrnuje i verzi MF 3WF. Tyto stroje jsou širší, stabilní traktory pro použití v sadech, vinicích na svahu a při chovu dobytka. Rodina má pět členů od 75 do 120 koní, od šířky 1,70 m a s kabinou nebo plošinou. Tam, kde je omezený prostor je třeba nízkoprofilové modely MF 3GE. Modely se hodí pro použití pod stromy, ve fóliovnících a na zastřešených vinicích a vybavené jsou širší přední nápravou pro větší stabilitu. MF 3GE zahrnuje jen čtyři modely s výkonem od 75 do 105 koní. Šířka strojů je od 1,40 m a modely jsou k dispozici s plošinou pro řidiče. MF 3AL neboli alpský speciál je všestranný, silný a stabilní traktor pro použití v kopcích a náročném terénu. Řada zahrnuje čtyři modely od 75 do 105 koní s šířkou od 1,70 m. Modely jsou dostupné s nízkoprofilovou kabinou nebo kabinou s plochou podlahou. I když je šířka kabiny jen 1,40 m překvapí bohatou výbavou a rozsáhlými funkcemi.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down