08.07.2022 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oslava třicetin a dalších výročí

Na 1. máje roku 1992 byla založena akciová společnost AGROWEST a. s. Plzeň. Předmětem její činnosti je prodej zemědělských strojů a náhradních dílů prostřednictvím sedmi středisek v Plzeňském a Karlovarském kraji a od roku 2003 i v části Ústeckého kraje. Ve svém portfoliu má kompletní sortiment zemědělské, lesní a komunální techniky a náhradní díly na nové i starší stroje. Díky rozsáhlému skladu náhradních dílů poskytuje autorizovaný servis na veškerou dodávanou techniku. Letos si tedy připomíná třicáté výročí.

Historie společnosti AGROWEST ale sahá až do roku, kdy se narodil herec Jim Carrey, zemřela Marilyn Monroe, popraven byl válečný zločinec Adolf Eichmann a americké špionážní letadlo odhalilo na Kubě sovětské rakety. Kdo neuhodl letopočet, prozradíme, že šlo o rok 1962. Tehdy byl vytvořen Ústřední podnik zemědělské techniky UZPT, který nahradil tehdejší Agrotechnu. Je tak možné slavit i šedesátiny.

A kdo by chtěl slavit ještě polokulaté 75. výročí, má možnost. Kořeny společnosti AGROWEST totiž sahají až do roků 1947 a 1948. Pojďme si historii této západočeské společnosti ve zkratce připomenout. Tak jako účastníci červnové plavby lodí ÉURÓPE, které se zúčastnili zaměstnanci akciové společnosti AGROWEST a. s. včetně nového vedení.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 28.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down