14.07.2022 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výrazně vyšší produktivita při obracení píce

S tím, jak se v praxi stále více uplatňují žací kombinace, roste plošná výkonnost při sečení porostů. S tím musí držet krok i produktivita při rozhozu a obracení hmoty. Přitom je ale třeba vzít v potaz skutečnost, že traktor s obracečem se po poli pohybuje při poloviční pojezdové rychlosti oproti traktoru se žací kombinací. Požadovány jsou tedy obraceče s ještě větším záběrem a přesně na tento trend reaguje firma Kverneland.

Na letních Tiskových dnech Kvernelandu v Itálii prezentovala firma nový model obraceče 85156 C s pracovním záběrem 15,6 m a komfortním ovládáním. S takto velkým záběrem nabízí stroj produktivitu na nové úrovni. Nejen všech čtrnáct rotorů, ale všechny komponenty obraceče jsou dimenzovány pro intenzivní nasazení.

Díky čtrnácti rotorům o malém průměru si tento obraceč hravě poradí s kvalitním obrácením sklízené hmoty téměř v jakýchkoliv podmínkách. Provedení rotorů s malým průměrem umožňuje dostatečné překrývání mezi rotory, což umožňuje účinné zvedání a obracení sklizně a její rovnoměrnou distribuci po celém pracovním záběru. 

Kverneland 85156 C je tažený obraceč s vlastním podvozkem. Podvozek vede rotory při práci po povrchu pozemku. Tato konstrukce je osvědčená; rotory mohou být precizně vedeny v nastavené výšce záběru a díky dlouhé oji může více než patnáct metrů široký obraceč stabilně pojíždět za traktorem. S obracečem mohou pracovat i traktory o výkonu 75 k, ale pro maximální produktivitu se doporučuje výkon 100 k.

Výšku prstů nad zemí lze standardně nastavovat pomocí vřetene, na přání pak hydraulicky z kabiny. To už ale musí mít používaný traktor k dispozici čtyři vnější hydraulické okruhy.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down