19.07.2022 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšné secí stroje po přepracování

Na Roadshow firmy Horsch, které se konalo v jarních měsících v Dyníně,  přišla také řada na secí stroje. Úzkořádkového setí se ujal pneumatický secí stroj Pronto 6 DC o záběru šesti metrů. Tyto secí stroje jsou velmi rozšířené. Mohou vysévat do mulče, po kypřiči či také po orbě.

Pro tuto sezónu firma Horsch své secí stroje Pronto 3 DC až Pronto 6 DC přepracovala. Znalcům firmy Horsch neunikly změny ve vzhledu stroje. Vše, co je nad rámem, je opravdu nové. Zásobník PPF nové generace o celkovém objemu pěti tisíc litrů byl dělený v poměru 60/40. Druhá rozdělovací hlava se nachází za zásobníkem a je větší. Je tam také lépe přístupná. Ale pro Pronto 6 DC existuje ještě i jednokomorový zásobník s objemem 4000 l.

V přední části zásobníku je integrovaný ventilátor, protože tam je ve větší výšce a může nasávat vzduch bez prachu. V rámci inovací u zásobníku firma Horsch ještě vylepšila provádění výsevní zkoušky. Instalace sáčku na odměřené osivo je nyní jednodušší. A na přání mohou být secí stroje Pronto 3 až 6 DC dodány s rozdělovací hlavou Horsch RowControl, která umožňuje vypínání jednotlivých řádků a dosažení ještě vyšší přesnosti v setí. Systém pracovního osvětlení WorkLight Pro v noci promění okolí stroje v den.

Jasně byl patrný také větší průměr kol na předním i středovém pneumatikovém válci. Díky kolům o průměru 18 palců secí stroj snáze překoná i větší nerovnosti terénu a může se také po silnici pohybovat rychlostí až 40 km/h.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down