25.07.2022 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Náhrada pracovních sil v živočišné výrobě

Na farmě s nasazením klasického krmného vozu musí být zaměstnáni a také stále odměňování dva pracovníci pro obsluhu vozu. Autonomní samojízdný míchací krmný vůz Kuhn Aura tyto lidi umí nahradit, šetří tak náklady i čas. Odpadají problémy s řešením nemocenské či nároků na dovolenou. Práce pro takové zaměstnance se pak najde v podniku jinde.

Právě to, že se zemědělcům uvolnily ruce od práce na krmení, a mohou se věnovat jiným činnostem, považují pracovníci farmy ve Francii za další přínos vozu Aura. Mají i areál osazený výstražnými nápisy o tom, že se tam pohybuje autonomní míchací krmný vůz, a v tomto ohledu byli upozorněni i veterináři. Aura je na farmě vedena jako traktor, a před uvedením do provozu nebylo třeba navíc vyplňovat žádné formuláře o autonomním stroji.

Srážce Aury s člověkem či zvířetem na farmě zabraňuje lidar. Poslední bezpečnostní linií je nárazník, jenž obepíná vůz ve spodní části po celém jeho obvodu (včetně frézy). Při prezentaci vozu nechyběla ani ukázka ukládání krmiva do krmného žlabu. Díky kartáči umí Aura provádět i přihrnování krmiva.

Po skončení práce na farmě si Aura zajela do svého parkovacího boxu. Zástupci firmy Kuhn informovali o tom, že na farmě je v provozu předsériový stroj. Takové má ve Francii dva. V roce 2023 si veškeré získané zkušenosti z jejich nasazení i návrhy uživatelů ke zdokonalení práce firma Kuhn zintegruje do retrofitu, jímž budou doplněny stroje Aura pro následnou sériovou produkci.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down