27.07.2022 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Adaptéry pro efektivní sklizeň

Kombajny Case IH Axial-Flow jsou určeny pro sklizeň všech druhů plodin. Aby mohly tento náročný úkol lépe splňovat, vyvinul Case IH pestrou paletu žacích ústrojí v širokém rozpětí pracovních záběrů. Adaptéry Case IH jsou konstruovány speciálně pro podmínky evropského zemědělství a umožňují optimální využití kapacity kombajnu.

Kromě standardních verzí se nabízí také provedení s variabilní délkou žacího stolu, verzi s flexibilní žací kosou, pásové žací ústrojí, zařízení s prstovým sběračem pro dvoufázovou sklizeň a odlamovací adaptéry.

Novinkou je žací ústrojí Flex 3020, které nahrazuje dosavadní provedení řady 2020. Je vybaveno flexibilní žací kosou a výkonným šnekovým dopravníkem. Vyrábí se v záběrech od 6 do 10,7 m. Provedení se záběry 9,1 a 10,7 m může být na přání vybaveno oboustranným pohonem žací kosy, které šetří systém pohonu. Standardem je, stejně jako u menších verzí, robustní jednoduchý pohon.

Pro sklizeň obilovin má Case IH v sortimentu žací ústrojí o záběru od 4,88 až do 12,5 m. Největší provedení má označení VariCut 3050 41ft a díky svému efektivnímu pracovnímu záběru 12,5 m dovoluje optimálně využívat instalovaný výkon a zvýšit kapacitu mlátičky série 240. Žací ústrojí bylo vyvíjeno konstruktéry Case IH, znalými extrémních podmínek evropského zemědělství.

Větší záběr znamená méně stop od kol na pozemku, zároveň je pro efektivitu sklizně výhodnější, pracovat s větším záběrem a pomaleji, než naopak. Toto žací ústrojí je také vhodné pro nasazení v systémech Controlled Traffic Farming s roztečí jízd 12 m, kde může pracovat s překrýváním na úrovni 50 cm. Přepracování prstů zvýšilo účinnost vkládání materiálu. 

Další možností je agregace kombajnu Case IH Axial-Flow s adaptérem firmy MacDon.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down