16.08.2022 | 07:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Robustní lišta základem nových žacích kombinací

Dalšími novými žacími kombinacemi firmy Claas jsou modely Disco 8500 Trend a Disco 9300 Trend. Stejně, jako model Disco 1010 Trend, jsou i tyto dvě kombinace koncipovány jako stroje bez zařízení pro úpravu píce. Hlavní rám obsahuje masivní středový blok a je konstruován nově.

Hlavní převodovka byla posunuta poněkud dozadu. Úhlová převodovka byly zešikmena o dva stupně směrem k žací liště. Tím se dociluje toho, že pohon žacích disků z převodovky je přímý, takže se redukuje úroveň opotřebení a hlučnost při práci. Do sériové výbavy kombinace patří barevně odlišené koncovky hydraulických hadic Kennfix, takže připojení hadic do správných vnějších hydraulických okruhů traktoru je snadné.

Sečení obstarává robustní žací lišta Max Cut s trvalým mazáním. Lišta má šroubové spoje a je odolná vůči zkrutu. Poprvé ji firma Claas uvedla na trh v roce 2014. Vyznačuje se speciálním zvlněným tvarem a velkým přesahem nožů. Ozubená kola na dvou místech vždy vzájemně zabírají větším počtem zubů. U žací kombinace Disco 8500 Trend pracuje sedm, u kombinace Disco 9300 pak osm žacích disků. Jednotné odstupy mezi disky umožňují rovnoměrný řez. Vana lišty je vylisovaná z jednoho kusu z ocelového profilu o tloušťce pěti milimetrů; to společně s jejím zvlněným tvarem a plazy vytváří účinný tunelový efekt. Nečistoty jsou v průběhu sečení odváděny pryč, mimo proud píce. Snižuje se úroveň znečišťování krmiva a zároveň je urychlováno obrůstání. Mezi disky jsou uloženy speciální tvrzené mezikusy.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down