31.08.2022 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový kypřič pro mělkou přípravu půdy

Společnost BEDNAR je progresivně se rozvíjející ryze český výrobce zemědělské techniky, specializující se na výrobu strojů pro zpracování půdy, setí, hnojení a mulčování. Založena byla v roce 1997 Ing. Ladislavem Bednářem se společníky. Na začátku byla myšlenka výroby české zemědělské techniky pro traktory vyšší výkonové třídy.

Technika měla být adaptována na české podmínky, ale zároveň vyráběna i pro export. Firma se postupně rozrůstala a dnes má již více než 500 zaměstnanců. Své produkty exportuje do 39 zemí v celé Evropě, Asii, Severní a Jižní Americe a Africe, ale také do Austrálie a na Nový Zéland.

Krásné letní počasí v průběhu Školení dealerů společnosti BEDNAR umožnilo předvést stroje BEDNAR při práci. Jedna ze souprav byla tvořena traktorem John Deere 6215R, který měl v zadním tříbodovém závěsu agregován stroj BEDNAR Versatill VN 5000 L. Jedná se o novinku, kypřič pro mělkou přípravu půdy před setím, který vychází z řady Versatill VO. Kypřič Versatill VO Profi představil BEDNAR jako novinku v průběhu mezinárodního veletrhu Sima 2019 v Paříži. Je tažený a vyznačuje se dlouhou konstrukcí a uspořádáním radliček do čtyř řad. Versatill VO nalezne využití pro kvalitní mělkou podmítku, kypření půdy či přípravu půdy před setím.

Naproti tomu Versatill VN 5000 L je celkově výrazně kratší a koncipovaný jako nesený. Radličky má rovněž ve čtyřech řadách, za čtvrtou řadou se nachází nivelační sekce a blízko za ní pak opěrný válec. Prutový zavlačovač za opěrným válcem pak dokáže uvolněné plevelné rostliny vytáhnout na povrch půdy.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 9/2022.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down