26.08.2022 | 10:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Miliontý traktor vyrobený v Beauvais

Beauvais, francouzské město ležící asi 90 km severně od Paříže, je už po dlouhá léta globálním domovem značky Massey Ferguson. Produkce traktorů byla v závodu spuštěna v roce 1962 a letos opustil brány podniku traktor s pořadovým číslem milión. Byl jím model MF 8S.305 Dyna-VT a jeho novým majitelem je Thierry Aubreé z Bretagne.

Naopak prvními traktory, které se Beauvais vyráběly byly stroje modelové řady MF 825 s výkonem 25 koní. Dnes se v závodě rodí všechny traktory Massey Ferguson řad MF 4700 M, MF 5700M, MF 5S, MF 6S, MF 7S, MF 8S a MF 8700 S ve výkonovém rozsahu 75 až 405 koní a se všemi typy převodovek.

Historie traktorů v Beauvais

Příběh traktorů Massey Ferguson a města Beauvais se začal psát 20.listopadu roku 1960 a je jednou z důležitých kapitol historie koncernu Agco. Za dobu 62 let se podnik rozrostl do obřích rozměrů a stal se svědkem mnoha milníku ve vývoji všech traktorových řad. Navíc se stal i významným zaměstnavatelem regionu a rozvíjí se spolu s městem.

„Massey Ferguson v Beauvais zakořenil již před 62 let. Výrobní závod, který získal i ocenění Továrna roku 2016, byl u zrodu moderní doby našich traktorů a zcela nový MF kampus určuje jejich budoucnost a nové standardy,“ řekl Boussad Bouaouli.. „Od roku 2010 prošel výrobní podnik hlubokou transformací zavedením štíhlé výroby (Lean Manufacturing), která přispěla ke zlepšení kvality a reaguje na rostoucí poptávku našich zákazníků. V roce 2013 jsme zahájili náš program rozšíření továrny spuštěním montážní linky kabin Beauvais 2 a od roku 2019 jsme urychlili reintegrační činnosti prostřednictvím vertikální integrace. Ta začala naším Logistickým centrem a pokračuje spuštěním dalších aktivit v roce 2020. Mezi ně patří spuštění například oddělení workshopu, které slouží k přizpůsobení traktorů a umožňuje majitelům ještě více přizpůsobit traktory jejich potřebám. Součástí je mimo jiné výrobní zařízení pro malé díly a prototypy pomocí 3D tisku. Spustili jsme také vlastní výrobu hydraulických komponent (1 340 referenčních dílů), repasování převodovek, tisk všech štítků pro naše traktory (300 referencí) a nedávno jsme uvedli na trh novou linku na výrobu našich nádrží na palivo a AdBlue.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down