02.09.2022 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prodávaný sortiment se stále rozšiřuje

Tradičním účastníkem výstavy Naše pole je firma Moreau Agri Vysočina (MAV). Také letos představila průřez nabídkou prodávané techniky, mezi níž byly hojně zastoupeny i stroje od domácích výrobců. Nebylo tomu náhodou. Společnost z Maršovic u Nového Města na Moravě s nimi totiž aktivně spolupracuje a prodává jejich výrobky. Ale zahraniční technika má v prodejním sortimentu stále své pevné místo a od letošního roku ji doplňuje pícninářský program značky Krone, který do sortimentu firmy MAV přináší především žací stroje, řezačky a lisy, tedy techniku, která v produktovém portfoliu známé firmy z Vysočiny dosud chyběla.

Asi nejznámější produkty firmy MAV jsou teleskopické manipulátory Manitou. Na výstavní ploše v Nabočanech je zastupoval model MLT 733 s motorem Deutz o výkonu 115 k. Jedná se o obratný a výkonný manipulátor, avšak základ prodejů tvoří stále klasika v podobě výkonnějších modelů MLT 737 a MLT 841. Do stájí a podobných míst, kde není místa nazbyt, se často prodává menší model MLT 625 s výškou zdvihu 6 m a nosností 2,5 tuny.

Známým produktem jsou také traktory McCormick. Určitě zajímavá je modelová řada X7 z níž byl v Nabočanech představen model X7 624 s plynulou převodovkou VT Drive a inovovaným designem. Ten bude postupně aplikován i na ostatní modelové řady. Krom pozměněného designu má inovovaná modelová řada též drobné změny v ovládacích prvcích nebo větší možnosti pracovního osvětlení rozmístěného okolo celé kabiny.  

Stálicí v nabídce jsou krmné vozy Storti prodávané jak v taženém, tak samojízdném provedení a oblíbený prodejní artikl od firmy Joskin zastupují návěsy Drakkar určené především pro dopravu rostlinného materiálu s nižší měrnou hmotností a samozřejmě též cisterny. Ty jsou po osazení aplikátory využívány především pro hnojení tekutými statkovými hnojivy a mohou být dokonce doplněny NIR senzorem pro kontinuální snímání obsahu živin.

Drakkar či cisterna však letos na výstavní ploše chyběly a byly nahrazeny jiným návěsem, nesoucím označení Betimax 7500. Jedná se o přepravník zvířat s tandemovou nápravou, který je při nakládce možné sklopit až k zemi a tak umožnit zvířatům snadné nastupování bez nutnosti využít rampy či zdolávání šikmé plochy, což je činnost, která zvířata stresuje.

Betimax byl agregován s traktorem Zetor Forterra HSX 140. To je mezi zákazníky oblíbený model, byť prodávaný je celý sortiment.  Majory často putují k soukromníkům obhospodařujícím menší plochy, Proximy se využívají v živočišné výrobě, Forterra je univerzální a Crystal vhodný pro ty, co ocení jeho tahové vlastnosti na poli.

Celý článek najdete v týdeníku Zemědělec.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down