06.08.2022 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové varianty talířových podmítačů

Zpracování posklizňových zbytků či velkého objemu organické hmoty v porostech meziplodin je jeden z důležitých úkolů v moderní agrotechnice. Nářadím, které se v praxi velmi dobře osvědčilo, jsou krátké talířové brány Catros XL firmy Amazone. Německý výrobce je poprvé prezentoval na veletrhu Agritechnica 2017 v nesené podobě s pracovním záběrem 3, 3.5 a 4 m. Později mohla být představena další provedení se záběrem od čtyř do osmi metrů.

Amazone tak může zákazníkům nabídnout talířové brány CatrosXL 4003-2, 5003-2 a  6003-2 v nesené podobě se sklopným rámem a pracovním záběrem 4, 5 a 6 m. Na přání mohou být stroje osazeny ojí a sklopným podvozkem, které je promění v polonesenou variantu s označením TS. S ní mohou pracovat i menší typy traktorů. V největších pracovních záběrech sedmi a osmi metrů existuje také varianta CatrosXL se středovým podvozkem TX – pod označením 7003-2TX a 8003-2TX.

Catros XL se přitom vyznačuje značnou průchodností organické hmoty, a to díky velké rozteči mezi dvěma řadami talířů a druhou řadou talířů a opěrného válce. Díky tomu dovoluje tento stroj dosahovat vysoké plošné výkonnosti i při zpracování kukuřičného strniště či porostů meziplodin. O zpracování půdy se starají talíře o průměru 610 mm, které mohou pracovat v hloubce až 16 cm. Mohou být vyrobené v provedení s hlubokým prokrajováním obvodu, které je vhodné pro agresivnější zpracování suchých a těžkých půd; ale zákazníci si mohou objednat i provedení s talíři s jemným prokrajováním se shodným průměrem.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down