10.08.2022 | 08:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Krátké talířové brány pro profesionály

Úspěšnými modely talířových podmítačů Amazone jsou stroje řady Catros XL. Talíře u těchto strojů jsou uloženy samostatně, a doplněny a pryžové jištění proti přetížení. Pryžové bloky mají speciální tvar, díky čemuž talíře budou udržovat svou polohu v půdě i za těžkých podmínek.

U velkých podmítačů Catros 7003-2TX a Catros 8003-2TX je možné kopírování půdy ještě dále zlepšit: stroje je možné na přání vybavit rámem ContourFrame. Potom jsou obě poloviny rámu pod hydraulickým přítlakem a mohou se plynule přizpůsobovat terénním nerovnostem – jak dolů, tak i směrem nahoru.

Amazone také šikovně vyřešil vztah mezi průchodností hmoty a celoplošným záběrem. Talíře v jedné řadě mají mezi sebou rozteč 250 mm, takže i díky tvaru slupice zůstává dostatek prostoru k pohybu hmoty strojem. Druhá řada talířů je vůči první řadě příčně posunuta, takže výsledná rozteč mezi záběry jednotlivých talířů činí 125 mm. Díky tomu má Catros XL celoplošný záběr v půdě i při malé pracovní hloubce. Také zaúhlení talířů obou řad ve směru jízdy se liší: u přední řady činí 17 stupňů, u zadní pak 14 stupňů. Talíře tak vhodně zapravují rostlinnou hmotu a stroj má zároveň za traktorem i klidné chování.

Co se týká nastavování pracovní hloubky, standardně se provádí pomocí vřetene, ale na přání je možné i plynulé hydraulicky ovládané nastavení hloubky z kabiny traktoru. Firma Amazone zároveň nabízí celkem jedenáct různých typů opěrného válce, takže si každý zákazník může svůj CatrosXL vybavit podle svých půdních podmínek.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down