05.09.2022 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Chytrá řešení od podvozku po trysky

Společnost Dagros přivezla na výstavu Naše pole samojízdný postřikovač Agrifac Condor V MountainMasterPlus s motorem o výkonu 212 kW/288 k, nádrží o objemu 4000 l a rameny v pracovním záběru 36 metrů. Tyto stroje má kostomlatská společnost v nabídce už druhým rokem. S uvedeným modelem se mohli seznámit nejen návštěvníci Našeho pole, ale během řady předváděcích akcí i stovky zemědělců v celé České republice.

Postřikovače Agrifac Condor jsou vybaveny moderními systémy, které umožňují splnit náročné požadavky zemědělců na přesnou aplikaci, efektivitu, jednoduché ovládání a ekologii. Pojďme si některé jedinečné technologie připomenout.

Některé plodiny, třeba kukuřice, slunečnice či řepka, potřebují ošetřit i v pozdější fázi jejich růstu, kdy už jsou rostliny poměrně vysoké a velmi citlivé na mechanické poškození. Aby byla zaručena optimální výška ramen, aniž by se porost poškodil, model ClearencePlus umožňuje plynule nastavit světlou výšku od 130 do 200 centimetrů. A u postřikovačů MountainMaster je možné pomocí nezávislých hydraulických válců měnit výšku každé strany postřikovače zvlášť, tedy je automaticky svahově vyrovnávat. V příkrých svazích lze s těmito stroji bezpečně pracovat až do bočního sklonu 20 %. Protože je postřikovač i na svahu stále v horizontální rovině, utužení půdy je rovnoměrné v poměru 50 : 50, nikoliv 30 : 70. Přitom ramena udržují v celé pracovní šířce stejnou výšku nad porostem.

Pomocí hydraulického systému WideTrack je zase možné plynule měnit rozchod kol v rozmezí od 225 do 300 cm. A to jednoduše pomocí dotykové obrazovky EcoTronicPlus. Pro bezpečný transport na silnici může být rozchod kol rychle a snadno zúžen.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 36.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down