13.09.2022 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kamery snímají porost

Moderním systémem z oblasti precizního zemědělství je lokálně variabilní aplikace hnojiva na základě informací od skeneru porostu Augmenta.

Zařízení je namontované na střeše stroje. Obsahuje kombinaci multispektrálních 4K kamer, které díky své vyvýšené pozici mohou s vysokým rozlišením skenovat oblasti pole před jedoucím strojem – v průběhu běžných polních operací. S využitím umělé inteligence je přesně vypočteno, co plodina na poli potřebuje za výživu či prostředky k ochraně rostlin. Systém sám dokáže vypočítat i dávku potřebného hnojiva pro konkrétní oblast a tuto informaci v reálném čase okamžitě předat na elektroniku, která řídí rozmetadlo. Jednoduchost takového řešení snižuje nároky na množství potřebného vybavení pro lokálně diferenciovanou aplikaci.

Při naměření odlehlých hodnot přístroj pořizuje i snímky porostu. Na základě získaných fotografií je pak možné vyhodnotit příčiny vzniklých problémů. Zařízení na střeše traktoru je bezdrátovou formou spojeno s tabletem v kabině. Na tabletu je možné rychle a intuitivně nastavovat základní parametry konkrétní prováděné práce. Do paměti zařízení je možné rovněž i nahrát předpisovou mapu, podle jejichž hodnot jsou naměřené hodnoty korigovány.

Více informací v týdeníku Zemědělec.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down