15.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Spolehlivé aplikační cisterny ve službách

Nabídnout své zkušenosti a pracovité ruce zájemcům formou služby, to je krédo od začátku podnikání u šesti pracovníků společnosti AGRO JL Ehrlich, s. r. o. Tato firma se sídlem v obci Milotice Díly v okrese Hodonín poskytuje formou služby sklizeň zrna mlátičkou a aplikaci tekutých statkových hnojiv. Má přitom širokou působnost – kromě celé Moravy ještě také na Vysočině a v jižních Čechách.

Majitel společnosti Lubor Ehrlich se zabývá ještě pěstováním obilovin a ozimé řepky na výměře sto hektarů orné půdy. Nicméně poskytování služeb se věnuje již dvanáct let a za tu dobu si získal početnou skupinu věrných zákazníků. V úplných začátcích nabízel zemědělcům kombajnovou sklizeň a brzo poté začal ještě s aplikací tekutých organických hnojiv. Myšlenka vycházela z toho, že organická hnojiva se po dlouhou dobu skladují ve velkých jímkách, aby je pak bylo nutné v poměrně krátké době aplikovat na půdu. K tomu je zapotřebí aplikační technika s dostatečnou výkonností.

Lubor Ehrlich má tradičně dobré vztahy se společností Agrotechnic Moravia a. s., středisko Ratíškovice. Od této firmy vlastní již sklízecí mlátičku New Holland modelové řady CX a řadu traktorů stejné značky. Jde o traktory střední výkonové třídy – dva modely T7060 a jeden T7050, doplněné dvojicí nových strojů T7.230 a T7.245. Univerzálně využitelné stroje slouží jak pro dopravu, tak i pro polní práce. Pobočka leží v blízkosti sídla podniku služeb a Lubor Ehrlich je spokojen i s poskytovaným servisem a servisním zázemím.

Jakmile přišla na přetřes otázka volby aplikační techniky, byla firma Agrotechnic Moravia opět jasnou volbou. Její pracovníci zapůjčili Luboru Ehrlichovi aplikační cisternu Pichon na vyzkoušení. Při testovacích jízdách zkušeného praktika technika od francouzského výrobce zaujala. Rozhodl se, že pro poskytování služeb to jsou vhodné stroje a postupně si dvě tyto cisterny pořídil: první v roce 2017 a druhou pak o tři roky později.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 10/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down