19.09.2022 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tradiční den na začátku září

Dny otevřených dveří společnosti P & L, spol. s r. o., na středisku v Hrubčicích, které se pravidelně konají na začátku září, přilákaly letos na 400 návštěvníků z celé republiky. Tradičně si mohli prohlédnout mnoho vystavených strojů, ale také přímo během praktických ukázek na vedlejším poli zhodnotit řadu technologických postupů. Za krásného slunečného počasí vyjela na pole technika na zpracování půdy, aplikaci statkových hnojiv, secí stroje, postřikovače a samozřejmě také moderní traktory. V příjemném prostředí hrubčického střediska nechybělo ani tradiční bohaté občerstvení.

Dny otevřených dveří v Hrubčicích navštívilo i několik desítek účastníků mezinárodní konference ISTRO, kterou organizovala Mendelova univerzita v Brně. Zahraniční účast zemědělských odborníků, kterou vedl doc. Ing. Vladimír Smutný, Ph.D., významně obohatila diskusi o jednotlivých technologických postupech při zpracování půdy a setí. Pod dohledem odborníků z univerzity byly v rámci ukázek také prezentovány porosty některých meziplodin či pomocných plodin. U půdní sondy pak proběhla zajímavá přednáška o půdě, jejím vzniku a změnách.

Praktické ukázky zahájila zahájil samojízdný aplikátor Vredo VT 4556 s Rebellem classic 600. A pak už následovala technika z výrobního programu společnosti P & L, spol. s r. o. Českou premiéru si odbyl Ferti Tiller 900 pro technologii strip-till. V Evropské unii jsou pouze dva výrobci, kteří mají v nabídce 12řádkový stroje pro uvedenou technologii, a společnost P & L je jedním z nich. Ferti Tiller 900 byl konstruován na zakázku pro podnik Rostěnice a. s., kde je agregován s traktorem o výkonu 610 koní. Je vybaven patentovaným (P & L) systémem horizontálního pružinového jištění pracovních jednotek. Toto technické řešení chrání stroj při práci na členitých a nepravidelných pozemcích a tam, kde je obsluha nucena poměrně ostře měnit směr jízdy (objíždění sloupů atd.).

Více se o předvedené technice v Hrubčicích dočtete v Zemědělci č. 39.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down