25.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový zásobník umožňuje sloučení operací

I v naší praxi je osvědčeným strojem na zpracování půdy radličkový kypřič Terria firmy Pöttinger. Nyní rakouský výrobce přichází s novinkou: možností spojení kypřiče do jedné soupravy v kombinaci s čelně neseným zásobníkem Amico F. Potom je možné současně se zpracováním půdy provádět aplikaci hnojiva do půdního profilu.

A to jak při mělké podmítce, tak i při kypření půdy do větších hloubek. Živiny v hnojivu tak mohou být využity stoprocentně beze ztrát. Dostupnost živin spolu s vhodnou strukturou půdy pak vytvářejí vhodné podmínky pro správný vývoj kořenů kulturních plodin.

Kypřiče Terria jsou konstruovány tak, že se pyšní značným volným prostorem pro plynulý pohyb i velkého objemu organické hmoty bez ucpávání. Zapravování posklizňových zbytků či zeleného hnojení se provede s různými variantami radliček, včetně radliček šípových s křídly. Koncovky pro aplikaci hnojiva do půdy mohou zůstat na stroji namontované. Díky možnosti zvolit různou hloubku uložení hnojiva je možné živinami zásobit různé půdní horizonty odlišně.

Hnojivo může být aplikováno do půdy třemi různými způsoby. Koncovky dovolují aplikaci 100 procent hnojiva povrchově, či 50 procent povrchově a stejné množství do hloubky kypření půdy. A třetí variantou je ukládání 100 procent hnojiva na dno kypřeného půdního profilu – do hloubky až 35 cm. Půda je přitom kypřena opravdu hluboko.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down