30.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový sklízeč cukrové řepy

Firma Holmer je uznávaným tradičním výrobcem samojízdných sklízečů cukrové řepy, s nimiž přišla na trh již v roce 1974. Sklizeň řepy tyto stroje výrazně usnadnily také díky početným vynálezům a patentům, které si konstruktéři z německého města Eggmühl přihlásili.

Vývoj pokračuje stále dál a nyní může Holmer ohlásit příchod novinky – sklízeče Terra Dos 5. Ten je dostupný jako dvou- i třínápravový, s označením Terra Dos 5-30, resp. Terra Dos 5-40. Četné komponenty byly převzaty od předcházejícího modelu Terra Dos T4 anebo vylepšeny. Motor MTU o výkonu 652 k / 480 kW splňuje emisní normu Stage V.

V centru pozornosti konstruktérů byly podmínky pro obsluhu. Nový sklízeč disponuje vysoce výkonným systémem osvětlení. Osvětlení s LED pásky má celkovou svítivost 22 785 lumenů. Speciální optika se pyšní asymetrickými úhly osvětlení, pokrývajícími jak blízké, tak i vzdálenější okolí stroje. Kabina byla prodloužena o 18 cm, ovládací prvky redukovány na nezbytné minimum a uspořádány ergonomičtěji. Vědomě bylo redukováno množství informací na obrazovce terminálu. Obsluze jsou díky tomu rychle a přehledně k dispozici potřebná data. Příjemné pracovní prostředí pomáhá vytvářet vyhřívaná podlaha, integrovaný odsávač prachu a přepracovaná platforma kabiny s novým vstupem.

Kromě toho Holmer dále optimalizoval životnost různých komponentů nového vyorávače. Pro uživatele to znamená snížení nákladů na provoz. Také interval údržby motoru se prodloužil z 500 na 750 hodin. Terra Dos 5 je vhodně vybaven pro sklizeň za mokra. Drtič natě HS je vyvinutý nově, má nižší hmotnost a změněnou geometrii krytu. Sklízeč je digitálně napojen na platformu myHOLMER. Tato platforma poskytuje majiteli přehled o všech informacích stroje.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down