29.09.2022 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Efektivní aplikace kejdy z Nizozemí

S růstem cen hnojiva nabývá efektivní aplikace tekutých statkových hnojiv na významu a na trhu je pestrá paleta aplikační techniky. Svým dílem přispívá i společnost Dagros s.r.o., která zastupuje v České republice stroje značky Veenhuis. Jejich domovem je Nizozemí a v sortimentu jsou stroje, které nabízí kompletní řešení pro přepravu, aplikaci a manipulaci s kejdou.

Řada Ecoline

Cisterny řady Ecoline jsou k dispozici s jednočinným závěsem o kapacitě 4 tuny pro použití s hadicovými nebo botkovými aplikátory. Pevná konstrukce, nádrž i rám stroje tvoří jeden celek a cisterny je možné vybavit jak vývěvou, tak čerpadlem. Veenhuis myslí též na minimální dopad na půdu, a proto je možné cisterny Ecoline „obout“ do široké palety pneumatik až o rozměru 850/50 R30.5. Navíc je k dispozici na přání i systém regulace vzduchu v pneumatikách.

V řadě je celkem dvanáct modelů lišící se především kapacitou nádrže. Nejmenší model je postaven na dvounápravovém podvozku a jeho nádrž má objem 13 500 l. Naopak největší stroj má tridemový podvozek a objem nádrže 30 000 l. Ovšem u nás nejprodávanějšími stroji z řady Ecoline jsou modely vybavené tandemovým boogie podvozkem a robustními nápravami ADR. Odpružení je řešeno mechanicky pružinami, což přináší vysokou stabilitu, dlouhou životnost i malé provozní náklady. Pro ještě lepší komfort lze na přání zvolit hydraulické odpružení podvozku. Další hydraulický systém za příplatek je hydraulicky odpružená oj. Umístění kol v nádrži zajišťuje nízké těžiště a současně maximální uhel natočení kol, takže souprava je obratná a na souvrati se zvládne otočit s malým poloměrem.

Plnění má na starosti buď vývěva nebo vřetenové čerpadlo a k dispozici je na výběr několik sacích ramen, které je navíc možno vybavit například dokovací stanicí. Modely s vývěvou dokážou nasávat materiál rychlostí až 13 500 l/min Vývěva MEC vyniká výkonem, nízkým opotřebením a malými nároky na údržbu. Naproti tomu vřetenové čerpadlo poskytuje vysoký a konstantní sací výkon a umožňuje sát z větších hloubek. Čerpadlo lze také volitelně vybavit řezací hlavou, ve které je materiál nařezán a do čerpadla vstupuje zcela homogenní.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down