30.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veenhuis odpovídá na požadavky z praxe

V Nizozemí je mnoho farem s živočišnou výrobou a také se zde vyprodukuje velké množství kejdy. Není proto divu, že nejznámější výrobci kejdovačů pocházejí z Nizozemí. Veenhuis je na trhu již 75 let a za ta léta si vybudoval silnou pozici založenou na kvalitních službách, kvalitních strojích i schopnosti jejich inovace v souvislosti s požadavky měnící se doby.

Vývoj podle poptávky z praxe

Aplikační technika je více než kterákoliv jiná pod drobnohledem nejen zemědělců, ale i laické veřejnosti a rovněž politiků. Ve společnosti Veenhuis se proto vývoj strojů ubírá směry, které nastolují jednak samotní zemědělci, ale také aktuální legislativní předpisy. V každém případě výchozími kritérii jsou vždy spolehlivost a efektivita stroje a snaha je rovněž o minimální provozní náklady po celou dobu životnosti stroje.

Do České republiky nizozemskou aplikační a dopravní techniku Veenhuis začala dovážet firma Dagros v roce 2005 a stroje se brzy staly oblíbenými. Díky širokému sortimentu si navíc vybere úplně každý.

Cisterny Veenhuis

Jedním z konstrukčních „oříšků“ aplikačních cisteren je vyvinout takovou konstrukci, která by poskytla kombinaci co možná nejmenší hmotnosti stroje (kvůli utužení půdy), schopnost poskytnout velký objem (kvůli produktivitě práce), a přitom zajistit dobrou stabilitu a jízdní komfort. U všech cisteren Veenhuis se podařil oříšek rozlousknout, a to integrací podvozku přímo do trupu cisterny. Tím bylo dosaženo optimálního rozložení hmotnosti, nízkého těžiště a také i dobré stability.

Co se týká objemů nádrže, pak v nejprodávanější řadách Ecoline a Profiline najdeme stroje s nádržemi o objemu od 10 000 m3 až 30 000 m3. Nádrže jsou kvalitně povrchově upravené, aby zvládly kontakt s agresivními materiály. V nabídce jsou jak na jednonápravovém, dvounápravovém i třínápravovém podvozku a vedle standardní výbavy se mohou pyšnit i dlouhým seznamem specifikací na přání. U obou řad jsou k dispozici například systémy rychlejšího plnění, systémy automatické aplikace nastavené dávky, nebo třeba řešení vedoucí k menšímu riziku utužení půdy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down