27.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cisterny Veenhuis Profiline a jejich aplikátory

Oblíbenou řadou jsou cisteren Veenhuis je řada Profiline. Cisterny Profiline jsou standardně vybaveny dvojčinným závěsem s nosností 4 tuny a jsou kompatibilní celou řadou různých aplikátorů. Svým majitelům nabízí velký výkon i vysokou úroveň komfortu, a to i díky široké paletě možného vybavení. K dispozici jsou jako jednonápravové, dvou nápravové i třínápravové a podvozek je nejčastěji odpružen mechanicky, ale na přání a u některých modelů už i ve standardu hydraulicky.

Na přání je možné stroj vybavit hydraulicky odpruženou ojí a také zvedací nápravou. Zajímavostí je i systém teleskopické nápravy pro modely na tandemovém a tridemovém podvozku. Náprava lze vysunout na každé straně až o 50 cm a každé kolo se tak odvaluje ve své dráze. Teleskopická náprava spolu s možností výbavy širokými pneumatikami případně systémem kontroly jejich nahuštění významně snižuje negativní dopad na půdu.

V celé řadě najdeme patnáct modelů s kapacitou nádrže od 10000 l do 29100 l. Zajímavostí je dvoukomorový systém, který je standardně u všech cisteren s objemem 15500 l a větším. Jde o technologii, která zlepšuje trakci a bezpečnost tím, že přenáší zatížení na traktor. Principem je nejdříve vyprázdnění zadní komory a až poté přední komory. Výhodou systému je fakt, že je zcela automatický.

Vylepšit trakci lze i výbavou na přání posilovačem trakce. Jde o hydraulický válec, který se nachází na oji a přenáší zatížení na přední nápravu traktoru.

Také u cisteren Profiline je možné plnění nádrže buď vývěvou nebo čerpadlem, přičemž k dispozici jsou různé typy sacích ramen. Na přání je možnost i Turbo plnění.

Na ornou půdy i travní porost

Aplikace kejdy a digestátu prošla v posledních letech velkým vývojem. Dříve byla prováděna rozstřikem, zatímco dnes se využívají aplikátory a travní injektory. Pro efektivní aplikaci je totiž důležité hnojivo uložit přímo do půdy, tak aby nedocházelo ke ztrátám dusíku. Veenhuis nabízí pestrou paletu aplikátorů vhodný pro aplikaci na orné půdě i na trvalé travní porosty. Aplikátory do orné půdy jsou rozděleny do čtyř řad Terraject 200 s dvěma řadami radliček, Terraject 300 s třemi řadami radliček, Terraject 400se čtyřmi řadami radliček a Terrraject Disc s dvěma řadami talířů. Co se týká travních aplikátorů ty jsou v nabídce v pěti řadách Ecoject, Euroject 3000, Euroject 3500, Euroject 4500 a Euro 1200 s pracovním záběrem úctyhodných 12 m.  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down