29.09.2022 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

AgriMachines na Zemi živitelce

Společnost AgriMachines SE si z výstavy Země živitelka odnesla Zlatý klas za systém Zunahammer VanControl 2.0. Kromě tohoto zajímavého zařízení prezentovala na stánku celé své prodejní portfolio. AgriMachines SE zstupuje v České republice aplikační techniku Zunhammer a je také prodejcem strojů na zpracování půdy a setí značky Lemken. Vše pak propojuje technika značky Claas.

Stánku společnosti AgroMachines vévodil samojízdný aplikátor Claas Xerion s nástavbou Zunhammer s objemem nádrže 16 000 l. K vidění byly i tažené cisterny. První MKE byla vybavena talířovým aplikátorem o pracovním záběru 15 m a sacím ramenem NW Handy 200. Druhá z tažených cisteren s označením SKE se mohla pyšnit nejvyšší výbavou.

AgriMachines SE není nováčkem

Společnost AgriMachine SE jako taková je na trhu od roku 2014, ale její managment se prodejem strojů zabývá již dlouhá léta. Kromě prodeje zemědělské techniky zajišťuje AgriMachines na všechny prodávané stroje servis a poskytuje též cenné poradenství. O úspěchu firmy na výstavě Země živitelka svědčilo nejen získané ocenění Zlatý klas, ale také neutuchající ruch na stánku.

Tažená cisterna agregovaná s aplikátorem

Jedním z vystavených strojů byla cisterna MKE, která má objem nádrže 15 500 litrů. Vybavena byla stejně jako většina strojů Zunhammer výkonným čerpadlem Vogelsang a agregována byla s botkovým adaptérem Glide Fix s pracovním záběrem 12 m. Cisterna též disponovala nasávacím ramenem NW Handy 200 představeným s dokovací stanicí Zasta. Dokovací stanice Zasta pomáhá zvyšovat efektivitu práce a určitě i hygienu práce. V praxi to vypadá tak, že řidič vůbec nemusí vylézt z traktoru. Na pokyn z kabiny traktoru se nasávací rameno automaticky připojí k dokovací stanici a začne proces nasávání. Když je nádrž plná, je proces automaticky zastaven. Rameno se odpojí od dokovací stanice a složí se do transportní polohy tak, aby nebránilo řidiče ve výhledu. Výhodou dokovacích stanic Zasta je přítomnost separátorem kamenů. Z nasávaného materiálu jsou vyseparovány kameny, čímž stanice chrání cisternu před poškozením. V sortimentu má AgriMachines ještě dokovací stanici Trista, která je jednoduší, není vybavena separátorem a funguje na principu třícestného ventilu, který může být opět ovládán přímo z kabiny traktoru.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down