03.09.2022 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vyšší výkonnost a kvalitní řezanka

Firma Pöttinger může nabídnout vhodný model senážního návěsu podle jakýchkoli požadavků. Je to umožněno uceleným sortimentem těchto vozů v pěti řadách. Ve střední kategorii se nacházejí víceúčelové vozy Torro Combiline.

Kvalita řezanky u vozů Torro Combiline je na vysoké úrovni. Jsou osazeny vkládacím válcem Powermatic s průměrem 800 mm s osmi řadami prstů. Se svým spirálovým uspořádáním zajišťuje plynulé a rovnoměrné nakládání hmoty a její protažení přes nože řezacího ústrojí.

Podávací prsty jsou vyrobeny z jemnozrnné oceli a mají šířku 10 mm. Speciálně tvarované stěrače mají u vozů Torro šířku 20 mm. Dostatečná šířka stěračů znamená i šetrné působení na píci, což je jedním ze základních principů práce všech pícninářských strojů firmy Pöttinger.

Na kvalitu řezanky má vliv i stav ostří nožů. Udržování nožů v dobrém stavu usnadňuje výkyvný nosník Easy Move, standardní prvek výbavy návěsů Torro. Po centrálním odjištění se nosník vyklopí z dopravního kanálu a vykývne do boku. Obsluha pak může vyměňovat celou sadu nožů pohodlně vestoje. Na přání mohou být tyto návěsy vybaveny automatickým zařízením na broušení nožů AutoCut.

Zároveň návěsy Torro vynikají robustním rámem a silným tandemovým podvozkem s velkou nosností. V ložné ploše korby jsou umístěné sensory, umožňující fungování automatiky plnění a vykládání. Díky tomu ovládá obsluha všechny funkce návěsu ze sedadla, aniž by musela opustit kabinu. Důležitým předpokladem úspěchu při sklizni pícnin senážním návěsem je vytěsnění vzduchu z řezanky na žlabu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down