04.09.2022 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výrobce se stálým růstem

Firma Amazone je tradiční výrobce techniky na zpracování půdy, setí, hnojení a ochranu rostlin. Zabývá se vývojem a výrobou zemědělské techniky i testováním technologií v praktických podmínkách. Svým zákazníkům tedy umí poskytnout i řadu praktických zkušeností o vhodném využívání strojů Amazone v moderním zemědělství.

Vývoj a výroba závěsné techniky pro zpracování půdy v Lipsku má dlouhou tradici. Funguje již od roku 1863, kdy v tamní továrně zahájila svou činnost firma BBG Lipsko. Postupně se specializovala na talířové podmítače, těžké talířové brány a kypřiče. Na začátku devadesátých let se firma BBG Lipsko dostala do ekonomických problémů, ale v roce 1993 továrnu zakoupila firma Amazone. Po investicích ve výši 80 milionů euro došlo k navýšení produkce a továrna pokračovala v úspěšném rozvoji. V současnosti má výrobní závod v Lipsku v rámci firmy Amazone významné postavení technologického centra pro vývoj a produkci strojů na zpracování půdy a postřikovačů řady UG. Zaměstnává 350 pracovníků.

Za posledních deset let se rozrostl o nové výrobní či testovací haly. Současně spolupracuje s blízkým zemědělským podnikem při vývoji a testování zemědělské techniky a při provádění pokusů. Nově firma Amazone zakoupila další pozemky. Firma Amazone má celkem 1800 zaměstnanců a 80 procent její produkce směřuje na export.

Firma Amazone jde stále cestou směrem k inovacím u veškeré techniky, kterou vyrábí. Také proto může její obrat stále růst. Za období od 2010 do 2014 firma Amazone přihlásila celkem 365 patentů, jako je například zabudované LED osvětlení v ramenech postřikovačů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down