04.10.2022 | 02:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Modrá desítka potvrdila pověst

Během Dnů otevřených dveří v Hrubčicích, kde sídlí jedno ze středisek společnosti P & L, spol. s r.o., bylo aktivně předvedeno také deset strojů Köckerling na zpracování půdy a setí. Tuto německou techniku s širokou nabídkou pracovních záběrů má společnost P & L ve svém portfoliu téměř od samého začátku působení na českém trhu.

I předvedená modrá desítka strojů potvrdila pověst německé techniky Köckerling, že zaručuje vysokou kvalitu práce, komfortně se ovládá a nastavuje z kabiny traktoru podle konkrétních půdních podmínek a má víceúčelové využití. A svým pracovním záběrem a škálou typů uspokojí všechny zájmové skupiny zemědělců.

Jako první „nastoupil“ talířový podmítač – aplikátor pro zapravení kejdy Rebell classic 600 ve spojení se samojízdným strojem Vredo VT 4556 a oba dva předvedly perfektní práci při zapravení kejdy do výdrolu. Dalším strojem, který najel do záhonu, byl dlátový kypřič Vario 570 s pracovními orgány širokými 10 cm, jenž opět kvalitně zpracoval půdu do absolutní roviny. Třetím strojem v pořadí byl třířadý kypřič Trio 300 nastavený na hloubku 20 cm, jehož pracovní orgány tvořila dláta a křidélka.

Pro hlubší kypření byl k ukázce připraven těžký kypřič Vector 460 o záběru 4,6 m s hydraulicky jištěnými dláty širokými 8 cm. Hloubka zpracování byla nastavena na 25 centimetrů. Zpracovaná půdy byla intenzivně prokypřená, o čemž se mohli přesvědčit návštěvníci, když se na pozemku zabořili. Tyto těžké čtyřřadé radličkové kypřiče v pracovních záběrech od 4,6 do 9 m stále častěji zařazují zemědělci do svých technologických linek, neboť zapadají do systému precizního zemědělství. S ohledem na konkrétní podmínky lze u nich během práce měnit z kabiny traktoru hloubku zpracování v rozmezí 5 až 35 cm. A to buď manuálně podle digitálního ukazatele pracovní hloubky, nebo automaticky na základě údajů od senzoru půdní vodivosti, která zohledňuje utuženost půdy, či podle dat nahraných v kanceláři agronoma na aplikační kartu. 

Více se dočtete v Zemědělci č. 40.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down