06.10.2022 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pneumatiky a svahy - jak se s tím vypořádat?

Práce na svazích je skutečnou bezpečnostní výzvou. Svažitost, provozní podmínky, rychlost jízdy a typ zemědělského stroje a jeho využití, to jsou všechno faktory ovlivňující výběr vhodných pneumatik. Společnost BKT nabízí odborné poradenství pro výběr správné pneumatiky a správné nastavení jejich huštění.

Řízení třítunového zemědělského  stroje  na poli je jedna věc;  činit totéž na svazích je úplně jiná věc. A  nemluvíme jen o  provozních obtížích a mechanickém namáhání. Jde především o  bezpečnost řidiče. Riziko převrácení nebo nehod v určitých situacích je velmi vysoké. Z tohoto důvodu výrobci traktorů i pneumatik každý rok modernizují a vylepšují své produktové řady s cílem zvýšit bezpečnost a výkonnost.

BKT provedla mnoho studií a shromáždila zpětné vazby a data díky neustálému dialogu se svými uživateli. Na základě zkušeností v oboru  je  tým odborníků BKT schopen navrhnout, který produkt nejlépe vyhovuje typu požadovaných operací.  Pokud jde o bezpečnost, tento typ informací se stává ještě důležitějším.

Co je třeba vzít v úvahu při výběru nejlepší pneumatiky pro provoz na svazích?

Faktory jsou huštění, běhoun, šířka, struktura dezénu, stopa, typ směsi pro výrobu a rozměr.  Všechny tyto detaily musí být sladěny s dalšími parametry v závislosti na typu zařízení, na kterém budou pneumatiky namontovány, typu provozu, provozních hodinách a podmínkách, sklonu terénu a tak dále. Stručně řečeno: volba pro odborníky.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down