07.10.2022 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové diskové sekačky už na jaře

Strojírny Rožmitál, s. r. o., zařazují do svého sortimentu dvě nové diskové sekačky. Jednak odlehčený model s bočním zavěšením SD-24L a jednak čelní nesenou sekačkou SC-301R vybavenou válcovým kondicionérem. Výroba a dodání prvních strojů k zákazníkům je plánováno na jaro příštího roku.

S novými sekačkami vycházíme vstříc poptávce zemědělců. Odlehčený model SD-24L má větší pracovní záběr v porovnání s loňskou novinkou SD-20L. Čelní nesenou sekačku SC-301R s válcovým kondicionérem ocení zase zemědělci při sklizni vojtěšky a jetele,“ upřesňuje Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál, s. r. o.

Čelní nesená sekačka SC-301R s válcovým kondicionérem má pracovní záběr 3,01 metru. Žací lištu tvoří sedm disků, každý se dvěma noži, díky oboustrannému upevnění tvoří žací lišta s rámem tuhý celek. Je nadlehčována pomocí vinutých pružin a zároveň vybavena přetěžovací třecí spojkou kardanu, která ji chrání proti přetížení. Splazy jsou vyrobeny z vysoce odolného materiálu, výška strniště se pohybuje od 40 do 80 mm. Stroj je vybaven válcovým kondicionérem, který může řidič v případě potřeby vyřadit z činnosti. Typ SC-301R najde uplatnění zejména při sklizni vojtěšky a jetele.

Více se o nových sekačkách dočtete v Zemědělci č. 41.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down