09.10.2022 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oblíbená secí kombinace ve větším záběru

Po značném úspěchu tažených secích kombinací Aerosem VT firmy Pöttinger o záběru pěti metrů jejich výrobce nyní představuje novinku – tuto kombinaci s pracovním záběrem šesti metrů. Nový Pöttinger Aerosem 6000 VT je především vysoce univerzální secí kombinací, díky integraci aktivního nářadí na zpracování půdy – rotačních bran Lion. Zároveň je známý i svým šetrným působením na půdu.

Tlak na půdu, ale i valivý odpor v poli snižují velkoobjemové pneumatiky středového opěrného válce. Průměr pneumatik dosahuje 800 mm. Optimální formování seťového lůžka je výsledkem velké kontaktní plochy širokých pneumatik ve spojení se speciálním profilem drážek v dezénu jednotlivých kol. K redukci rázů a vibrací slouží pružné chování pneumatik. Secí kombinace má malé nároky na tahový výkon traktoru a dokáže optimálně pracovat v různých půdních podmínkách.

V závislosti na převažujících půdních podmínkách v podniku může být secí kombinace Aerosem VT objednána se středně těžkými či těžkými rotačními bránami. Po zpětném utužení nakypřené půdy pomocí pneumatikového válce uloží do půdy osivo osvědčené secí botky Dual Disc. Jak rotační brány, tak i pěchovací válec i výsevní lišta se mohou přizpůsobovat nerovnému povrchu pozemku.

Nová secí kombinace Aerosem VT 6000 DD má nyní svůj podélně uložený přetlakový zásobník se zvětšenou kapacitou až na 4600 litrů. Varianta secí kombinace o záběru pěti metrů má zásobník o objemu 2800 litrů. Zásobník je dělený v poměru 50 : 50 ve směru jízdy.*  

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down