13.10.2022 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mnoho funkcí v jednom terminálu

Firma Claas pokračuje v dalším vývoji elektronických řešení pro své samojízdné stroje. Poté, co v létě 2021 u nových sklízecích mlátiček Trion představila nový ovládací terminál Claas Cemis 1200, oznámila v létě letošním, že tento terminál bude dostupný i pro  sklízecí mlátičky Lexion, řezačky Jaguar 800 i 900 a kolové i pásové traktory Claas.

Nový ovládací terminál je především široce využitelný. A to nejenom k nastavení a ovládání navigačního systému, což byla doposud hlavní úloha přídavného terminálu v kabině samojízdné techniky Claas. Cemis 1200 mohou obsluhy využívat také pro online dokumentaci, k ovládání přípojných strojů dle ISOBUS (v obou závěsech traktoru) a funkcím TASK Controller, sekční kontrole a nastavení a ovládání lokálně variabilní aplikace.

Nový terminál Cemis 1200 pochází z dílen oddělení Claas Electronic Systems a nahrazuje  dosavadní univerzální ovládací terminál S10. Design, grafika a ovládání na dotykové obrazovce s úhlopříčkou dvanácti palců vycházejí z oblíbeného systému, používaného na terminálech Cebis. Uživateli tak nabízí intuitivní a příjemné prostředí, v němž je ovládání jednotlivých funkcí jednoduché. V terminálu integrované přijímače satelitních signálů, stejně jako technologie řízení, byly firmou Claas vyvíjeny v rámci strategického partnerství s firmou Trimble.

Obrazovka terminálu se vyznačuje vysokou úrovní kontrastu a disponuje funkcí Multitouch. Denní a noční režim se přepíná manuálně. Každý uživatel si může individuálně konfigurovat, jak chce mít pracovní náhledy na automatické řízení, lokálně variabilní aplikaci a dokumentaci na obrazovce uspořádané. Je-li zapotřebí rychlý a přímý přístup k nejdůležitějším funkčním oblastem a menu, lze využít Quick Access.*

Více informací v Zemědělci č. 43/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down