20.10.2022 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka s pěknými výsledky

V sortimentu firmy Pöttinger je novinkou pásový řádkovač Mergento VT 9220. Stroj mohli vidět také návštěvníci veletrhu Země živitelka 2022 na stánku firmy Agrozet České Budějovice. Ačkoli se jedná o novinku, své uživatele již má, a tak si tento stroj odpracoval již své první hektary.

„Rozdíl oproti klasickému rotorovému shrnovači je značný, hlavně kamenů v pícninách, pěstovaných na orné půdě, je výrazně méně. Obsluhy sklízecích řezaček si pochvalují, že jim odpadá spousta opakovaného broušení nožů na řezacím bubnu. A snížily se i ztráty cenných částí rostlin odrolem,“ říkají první uživatelé pásového řádkovače Mergento VT 9220 firmy Pöttinger.

Hladká práce v posečeném porostu je výsledek dobře pracujícího řízeného sběrače. Na souvratích se souprava řádkovače s traktorem otáčí snadno, bez rozhrnování již hotových řádků díky dostatečné světlé výšce zvednutých jednotek. Souběžně se zvednutím stroje do polohy pro otáčení na souvratích dojde automaticky k zastavení pohybu pásů. Dobu zpoždění doběhu pásů je možné si v menu pro nastavení stroje změnit. Při další jízdě a opětovném spuštění jednotky do pracovní polohy se pás automaticky znovu rozběhne. To zaručuje přesné dokončení i začátek následného řádku. Obsluha navíc těží ze značné úspory času, protože příčný dopravníkový pás nejede na konci řádku naprázdno. O správnou úroveň napnutí pásů se stará automatický systém.

Při shrnování píce na členitých pozemcích lze za den zvládnout 50 až 60 hektarů; pojezdová rychlost se na rovném terénu pohybuje v rozmezí 12 až 13 km/h, na nerovném pak 8–10 km/h. Na rovných pozemcích není problém za den shrnout píci z plochy 80 hektarů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down