17.11.2022 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Flexibilita u secích strojů je stále více žádaná

Zemědělci v současnosti požadují po výrobcích secích strojů stále více techniku, která je flexibilní co se týká ukládání osiva a hnojiva. A přesně takovým trendům jdou naproti modulární secí stroje Falcon PRO firmy Farmet. Jediným secím strojem je možné realizovat několik technologií – setí po orbě, do podmítky i do mulče či do nepřipravené půdy s aplikací hnojiva. U konvenční technologie s předseťovou přípravou půdy se může plně využít vysoké pracovní rychlosti, výborné stability a manévrovatelnosti stroje.

Secí stroj Farmet Falcon PRO spojuje přípravu půdy, hnojení a vlastní setí do jednoho přejezdu. Pyšní se volitelností a kombinací všech pracovních sekcí a jejich vzájemné zaměnitelnosti. Předřazenou půdozpracující sekci a sekci secích botek odděluje pneumatikový pěch s integrovanou pojezdovou nápravou. Flotační (nízkotlaké) pneumatiky pěchu se starají o rovnoměrné zpětné utužení seťového lůžka před každou secí botkou. Kola jsou odolná proti poškození.

Firma Farmet nabízí secí stroje Falcon PRO v různém provedení. Je možné si objednat základní verzi bez přihnojení, ale také provedení s možností výsevu dvou plodin či odrůd (nezávislá výše výsevku a hloubka uložení osiva) s přihnojením. Verze Falcon PRO Fert + sestává z volitelné předřazené sekce pro zpracování půdy, sekce talířů pro přihnojení, pneumatikového pěchu a volitelné sekce pro vlastní setí.  Rychlovýměnný systém Quick-change usnadňuje výměnu předřazených sekcí pro zpracování půdy.

Modulový systém přitom umožňuje zvolit i možnost paralelního setí dvou plodin do dvou různých hloubek.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down