02.11.2022 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Továrna na stroje pro kultivaci doznala rozšíření

Jednou z novinek firmy Pöttinger v loňském roce bylo zahájení úspěšné spolupráce s rakouským výrobcem techniky pro mechanickou kultivaci porostů CFS Cross Farm Solution. Inovativní půdozpracující stroje tak vhodně doplnily sortiment firmy Pöttinger. Odezva trhu na plečky v mnoha variantách byla velmi pozitivní a poptávka po nich se rychle zvedla. Tak bylo nutné zainvestovat do rozšíření výrobního závodu v obci Stoitzendorf.

K rozšíření závodu bylo přistoupeno bezodkladně a 25. října tak mohl být závod v nové podobě slavnostně předán. A to za přítomnosti majitelů, ředitelů, spolupracovníků a pozvaných hostů.

Rozšíření výroby bylo realizováno v rekordní době osmi měsíců. Přibylo celkem 1750 čtverečných metrů pro montáž strojů a dalších 600 čtverečných metrů pro kanceláře a další prostory. S investicí celkem 4,5 milionu euro vznikly nové moderní a ergonomické pracovní pozice, přesně podle vysokých standardů firmy Pöttinger, odpovídajících i moderním požadavkům na udržitelnost. Je tam zaměstnáno dohromady třicet pracovníků.

Firma Pöttinger má již v Rakousku závody na výrobu techniky pro sklizeň pícnin ve městech Grieskirchen a St. Georgen. Továrna v obci Stoitzendorf je tak třetím závodem této firmy v Rakousku. Zároveň je to třetí výrobní závod na půdozpracující stroje, vedle továrny v jihočeských Vodňanech a Bernburgu, který je kompetenčním centrem pro secí stroje značky Pöttinger.

V dolnorakouském Stoitzendorfu firma Pöttinger vytvořila kompetenční centrum pro stroje na mechanickou kultivaci plodin. Kromě montáže stávajících typů pro zákazníky tam běží i vývoj dalších typů a inovace. V nových halách budou stroje vyráběny pomocí nejmodernějších výrobních postupů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down