01.10.2022 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Možnosti využití rotační plečky

Moderní postupy tzv. integrovaného zemědělství v sobě zahrnují vedle klasické chemické ochrany rostlin s využitím pesticidů také postupy mechanické kultivace. Firma Pöttinger pro mechanickou kultivaci nabízí ucelený sortiment strojů, vyráběných na základě úspěšné spolupráce s rakouským výrobcem techniky pro mechanickou kultivaci porostů CFS Cross Farm Solution.

S rotační plečkou Pöttinger Rotocare a radličkovou Flexcare je možné provádět kultivaci porostů celého spektra plodin šetrně, přitom efektivně a s malými náklady.

U plečky Pöttinger Rotocare je možné před zahájením práce na poli provést některá nastavení. Optimální kopírování povrchu pole se zajistí prostřednictvím nastavení kopírovacích kol a zároveň i nastavením plovoucí polohy pro zadní tříbodový závěs traktoru. Naproti tomu nastavením horního táhla tříbodového závěsu se zvolí intenzita práce plečky. Ta je navíc přímo úměrná rychlosti jízdy s traktorem. Čím rychleji se v porostu jede, tím agresivněji hvězdicová kola působí.

Hvězdicová kola zpracovávají celý záběr bez ohledu na řádky plodiny. Plevele jsou vytrhávány z půdy od počáteční vegetační fáze až do fáze prvních listů, včetně kořenů. Jsou poté odloženy na povrch pozemku, kde uschnou. Další plevelné rostliny jsou zasypány půdou a znemožnění fungování fotosyntézy je likviduje. Dalším pozitivním efektem plečky Rotocare je likvidace půdního škraloupu. Hroty hvězdicových kol se zapichují do půdy a likvidují půdní krustu. Půda je provzdušněna, je umožněna infiltrace vody a podporována mineralizace.

Při pracovní rychlosti v rozsahu 10 až 30 km/h a pracovních záběrech 6,6 m až 12,4 m je možné s plečkou Pöttinger Rotocare dosahovat velké plošné výkonnosti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down