31.10.2022 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Elegantní krasavec do příkrých vinic

Testování traktorů soutěžících o titul traktor roku mě v září zavedlo do Itálie, do oblasti Piemontu nedaleko města Asti. Krajina je tu hodně zvlněná, a kam až oko dohlédlo, rozprostíraly se vinice. Zkrátka místo přímo stvořené pro Antonio Carraro Mach4. Anebo je to naopak? Antonio Carraro Mach 4 byl stvořený právě do těchto těžkých podmínek.

Předváděcí stanoviště

Co všechno ve strmé vinici obsluha traktoru opravdu požaduje? Aby měl traktor dostatečný výkon, aby neprokluzoval a aby byl dostatečně stabilní a bezpečný. A aby z něj operátor nevylézal po několika hodinách práce zcela unavený a rozbitý.

To jsme si měli na vlastní kůži na strmých vinicích vyzkoušet. Připravena byla čtveřice stanovišť, z nichž ve dvou případech jsme se mohli jen dívat a ve dvou si traktory opravdu vyzkoušet. První stanoviště znázorňovalo robustnost a stabilitu traktoru. Pro tento účel byl vybrán malinko jiný model bez kabiny. Řidič s ním projížděl v řádcích vinice a traktor držel na svahu opravdu pěkně. V jednu chvíli na něj skočili dva muži a pokoušeli se ho taháním za rám alespoň naklonit, nicméně traktor držel jako přikovaný. Na druhém stanovišti jsme měli obdivovat jeho manévrovací schopnosti, které jsou díky středovému kloubu opravdu zajímavé. Vinicemi se pohyboval hbitě jako lasička.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down