16.11.2022 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prvotřídní práce na vlastním i ve službách

Jednou z profesionálně zaměřených společností na zemědělskou výrobu a služby na Moravě je AGROPROGRES Kateřinky s.r.o. Firma působí v rozsáhlém regionu od Bohumína až po Velké Heraltice a má spoustu stálých zákazníků. Nabízí kompletní sortiment služeb od základního zpracování půdy a setí přes aplikaci minerálních hnojiv, plečkování, ochranu rostlin až po sklizňové práce. Mnohé technologie jsou ovlivněny tradičním zaměřením společnosti na pěstování cukrové řepy.

Cukrová řepa je také stěžejní plodinou na vlastních pozemcích. Na 735 hektarech orné půdy se pěstují také obilniny, ozimá řepka, kukuřice na zrno, mák a sója.

Celé řadě zákazníků je formou služby prováděna též aplikace přípravků na ochranu rostlin. Cukrová řepa patří k citlivým plodinám s velkou vnímavostí vůči zvýšeným dávkám například herbicidů.

„Nemůžeme k zákazníkovi přijet s morálně zastaralou technikou, a tak investujeme do moderního strojového vybavení,“ říká jednatel společnosti Ing. Hynek Valík. V březnu 2018 tak byl zakoupen tažený postřikovač Horsch Leeb 5 LT. Potřebám podniku výborně vyhovoval, také díky svému záběru ramen 27 metrů. Tak se mohl hladce pohybovat v kolejových řádcích porostů obilovin, ale i cukrovky. Pro setí cukrové řepy vlastní AGROPROGRES speciální dvanáctiřádkový přesný secí stroj se záběrem 5,4 m. Na souvratích vykonává traktor s tímto secím strojem minimálně čtyři jízdy a také tam zakládá kolejové řádky. Záběr postřikovače Horsch Leeb 5 LT ale vychází na pět záběrů přesného secího stroje na řepu, takže při aplikaci látek na souvrati systém ovládání sekcí adekvátně sníží aplikační šířku. Souvratě se s postřikovačem ošetřují jako první.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down