11.11.2022 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Produktivní a ohleduplný speciál

Vzhledem k několikanásobnému zdražení průmyslových hnojiv a jejich hrozícímu nedostatku začínají zemědělci věnovat velkou pozornost organickým hnojivům. K zapravení kejdy a digestátu jim mohou pomoci technicky vyspělé a k půdě ohleduplné samojízdné aplikátory s velkým výkonem. A takové stroje má v nabídce společnost P & L, spol. s r. o., která na českém trhu zastupuje nizozemskou značku Vredo.

Zemědělcům a podnikům služeb může firma P & L dodat některý ze tří modelů. Nejmenší dvounápravový typ VT4556 s motorem o výkonu 450 k a nádrží o objemu 19 500 l, nebo nový střední model VT5536 s dvěma nápravami i stejným motorem a nádrží o objemu 22 000 l (více v Zemědělci č. 43), či největší třínápravový aplikátor VT7138 s motorem o výkonu 710 k a nádrží o objemu 32 000 litrů.

„K přednostem našich samojízdných aplikátorů patří především to, že si všechny jejich hlavní části vyrábíme sami, od rámu a nádrže až po sací ramena, čerpadla či kompatibilní monitory s osvědčenými systémy. A tím pádem stoprocentně ručíme za jejich kvalitu a spolehlivost,“ řekl týdeníku Zemědělec Bert Eising, oblastní manažer firmy Vredo. „Nakupujeme pouze motory Scania, kabiny Claas a hydrauliku Danfoss. Naopak konkurenční výrobci téměř všechny součásti nakupují od různých subdodavatelů a aplikátory pouze kompletují. Do karet technice Vredo hraje i to, že jde o speciální stroje k aplikaci kejdy nebo digestátu. Konkurence využívá různé nosiče nářadí, které osadí cisternou a sacím systémem. Což samozřejmě nemůže fungovat tak přesně a spolehlivě jako speciál, který svou konstrukcí, systémy plnění a výkonem zaručuje minimální prostoje a efektivní aplikaci.“

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 46.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down