25.11.2022 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oranžová technika předbíhá červenou

Společnost AGROCENTRUM ZS má ve svém portfoliu dvě dominantní značky závěsné techniky, a to červenou Kverneland a oranžovou Kuhn. Pokud jde o servis a náhradní díly, věnují oběma značkám stejnou pozornost. Velice kvalitní a technicky vyspělé stroje obou značek si nekonkurují ani v zemědělských podnicích. Je běžné, že na jednom pozemku pracují žací lišty Kverneland a shrnovače či lisy Kuhn.

 

I když má norská značka ve Stránecké Zhoři delší tradici, v poslední době se derou do popředí francouzské stroje Kuhn. A to nejen na sklizeň pícnin, ale také na zpracování půdy a setí, které jsou podle jednatele společnosti Ing. Ludvíka Kuřátka velice kvalitní a technicky vyspělé. „Značka Kuhn má v republice dlouho tradici, silnou pozici a zemědělci jí věří,“ je přesvědčen jednatel.

U značky Kuhn preferují zemědělci stroje na sklizeň pícnin, velká poptávka je především po lisech na válcové balíky s pevnou i variabilní komorou. V poslední době roste také zájem o pásové shrnovače Merge Maxx 950, které v okolních písčitých a kamenitých podmínkách s velkým zastoupením pícnin na orné půdě umí shrnout píci s minimálním podílem nečistot. „Působíme v kraji chovatelů skotu s rozvinutou živočišnou výrobou,“ upozorňuje Ludvík Kuřátko. „Hospodaří zde jedny z nejlepších firem v republice, pokud jde o produkci mléka, a tyto stroje jim v efektivní produkci výrazně pomáhají. Staráme se asi už o patnáct těchto shrnovačů. Dnes má u nás premiéru nový model Merge Maxx 1090, přitom dva takové stroje jsou již u zemědělců. A zapomenout nesmím ani na to, že jsme jako první v republice dodali jednomu farmáři i nejmenší model Merge Maxx 440, který je určen do čelního závěsu. Náš zákazník si ho ale pořídil společně s traktorem Valtra s otočným řízením, takže ho připojuje do zadního závěsu a pracuje s ním na zpátečku.“

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 48.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down