09.12.2022 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinky v oblasti univerzálních traktorů

Koncern Kubota Group byl založen v únoru 1890. Své sídlo má ve městě Osaka v Japonsku a celosvětově zaměstnává 43 300 pracovníků. V roce 2021 dosáhl obrat koncernu výše 16,5 bilionu euro. V oblasti zemědělského průmyslu je Kubota Group třetí největší skupinou na světě.

Výroba zemědělské techniky tvoří nedílnou součást businessu společnosti. Na obchodu Kuboty v Evropě se 22 procenty podílí závěsná technika a stejným podílem pak traktory. Nářadí a traktory Kubota jsou v průběhu výzkumu a vývoje vnímány jako jeden systém vzájemně komunikujících strojů, perfektně připravený pro svého uživatele.

Zajímavou výstavu traktorů Kubota přichystal jejich výrobce návštěvníkům mezinárodního veletrhu EIMA 2022 v Bologni. Některé traktory jsou známé i z ČR, další jsou novinky. Do první skupiny patří Kubota M7-173 KVT Premium. Série M7003 je vrcholem nabídky výrobce Kubota; zahrnuje tři modely s výkonem motoru 130, 150 a 170 k, poháněné novým motorem V6108 s vyšším výkonem. Všechny modely mají k dispozici doplňkové navýšení výkonu Powerboost.

Co se týče převodovky, může si zájemce o traktor vybrat mezi dvěma verzemi: standardní s 30 dopřednými a 15 zpětnými stupni anebo variantu Premium s rozsahem 54/27 rychlostí. Traktory s rychlostními stupni, řazenými při zatížení, se nyní pyšní novou funkcí „Xpress restart“. Spočívá v tom, že spojkový pedál je možné ovládat přímo sešlápnutím brzdových pedálů. V agregaci s nářadím, vyžadujícím opakované zastavování a rozjíždění, jako je například svinovací lis, je to příjemné zjednodušení práce.

U všech traktorů Kubota série M7003 je také nová funkce „Swap valve“, usnadňující ovládání vnějších hydraulických okruhů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down