04.12.2022 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hydrokit 4PTH pro čtyřbodový závěs traktoru

Hydrokit 4PTH je zařízení, které ze tříbodového dělá čtyřbodový závěs traktoru a na veletrhu Sima získalo bronzovou medaili v kategorii Půda a plodiny.

Tříbodový závěs je velmi rozšířeným způsobem pro agregaci traktorů a zemědělské techniky. Důležité je jeho správné nastavení a to nejen z pohledu délky horního táhla, ale i z pohledu omezení bočního výkyvu dolních táhel. Obvykle se v dolní táhlech nechává určitá vůle, čímž se připojený stroj sám dostane do tahové linie, což však může přinést problémy při jízdě po vrstevnici, kdy má nářadí tendenci ujíždět mimo stopu traktoru.

Řešením může být systém 4PTH. Jedná se o úhlopříčně umístěné táhlo s dvojčinným hydraulickým válcem a snímačem polohy. Jeden konec táhla je uložen k traktoru (nejčastěji k zadní nápravě), druhý k agregovanému stroji. Změnou délky táhla pomocí hydraulického válce dochází k posunování stroje na levou či pravou stranu. Traktorista si tak může stroj posunout směrem proti svahu, a pokud jde o plečku, může ji přesněji směrovat do řádků. Toto navádění může být i automatické, pokud se použije kamera a příslušná elektronika, která její obraz vyhodnotí a přes řídící jednotku ovládá hydraulický válec systému 4PTH.*

Změnou délky táhla pomocí hydraulického válce dochází k posunování stroje na levou či pravou stranu

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down