19.12.2022 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Secí stroje ještě přesnější a univerzálnější

Přesný secí stroj Azurit firmy LEMKEN si od svého uvedení na trh našel spoustu příznivců na celém světě. Vývoj ale pokračuje dál a tak výrobce mohl přijít s inovacemi.

Firma LEMKEN má nové provedení přesného secího stroje Azurit. Má označení Azurit 10 a oproti předchůdci se pyšní celou řadou nových vlastností.

Kromě stávajících čtyř-, šesti a osmiřádkových variant s roztečemi řádků od 70 do 80 cm si lze Azurit 10 objednat i v šesti- či dvanáctiřádkovém provedení s roztečemi řádků 50 cm. Secí botka je doplněna o formovač výsevní rýhy pro vylepšení uložení osiva. Nastřelovací trubice prošla přepracováním a nyní je v případě opotřebení možné vyměnit její vstup.

Kromě stávajících plodin se rozšiřuje spektrum využití secího stroje Azurit 10 o sóju a slunečnici. Novinkou je zároveň i automatické jednocení zrn kukuřice, které kontroluje kvalitu jednocení a samočinně provádí korekce nastavení. Automatické jednocení zrn může být doplněno i na starší přesné secí stroje Azurit. Azurit 10 také umí řidiči signalizovat případné ucpání v oblasti botek, ukládajících hnojivo.

Další inovací u strojů Azurit 10 je „MicroHub 5“ – zařízení pro aplikaci mikrogranulátů, s jehož pomocí je možné tyto látky dopravit do bezprostřední blízkosti uloženého osiva. Živiny, rozpustné ve vodě, jsou tak v krátké době přístupné mladým rostlinám, což zpravidla vede k požadovanému počátečnímu vývoji rostlin. Velmi důležitá je taková aplikace v suchých a studených letech. Stroj byl vystaven v expozici firmy LEMKEN na mezinárodním veletrhu EIMA 2022.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down